Twee zakken aardappelen

Als je twee zakken aardappelen nodig hebt en bij de Albert Heijn zijn ze goedkoper dan bij de Delhaize, dan zeg je niet: ik haal er één bij de Albert Heijn en één bij de Delhaize, maar je koopt ze alletwee bij de Albert Heijn.

Als je 2000 windmolens wilt plaatsen en op zee zijn ze goedkoper dan op land, dan ga je er niet 1000 op zee plaatsen en 1000 op land, maar je plaatst ze alle 2000 op zee.

Mensen die zeggen: je moet allebei doen, windmolens op zee én op land plaatsen, hebben dus ongelijk. Bij de huidige stand van de technologie en economie moet je alle te bouwen windmolens op zee plaatsen.

Voor degenen, die het verantwoord omgaan met de overheidsuitgaven hoog in het vaandel hebben staan, betekent plaatsing op zee, dat er niet onnodig belastinggeld word verspild.

Voor degenen, die het opwekken van een maximale hoeveelheid groene energie hoog in het vaandel hebben staan, betekent plaatsing op zee, dat voor elke euro geïnvesteerd overheidsgeld er méér groene energie wordt opgewekt dan bij plaatsing op land.


Deel deze pagina:   
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail